Esteu aquí: Inici Revista "Lletres de Terra" numero-12 Lite Terroja FI AL RACISME

FI AL RACISME

american historyAÑO1998

PRODUCTORA

New Line Cinema

DIRECTOR Tony kaye
INTERPRETS

Derek, Edward Norton

PREMIOS

1998: Nominada al Oscar: Mejor actor (Edward Norton)

GÉNERO drama, racismo, drama carcelario
SINOPSIS

Derek (Edward Norton), un joven "skin head" californiano de ideología neonazi, fue encarcelado por asesinar a un negro que pretendía robarle su furgoneta. Cuando sale de prisión y regresa a su barrio dispuesto a alejarse del mundo de la violencia, se encuentra con que su hermano pequeño (Edward Furlong),

 

La pel·lícula és una de les millors que he vist mai. És una història força real i que, encara que es desenvolupa a EEUU; de fet, es podria desenvolupar en diversitat de llocs. Aquesta s'explica d'una manera força directa i original, i els missatges que ens envia la pel·lícula s'interpreten amb força claredat.Aquesta pel·lícula no només tracta de prejudicis racials o socials, darrere d'això es relaten els problemes que en la societat comporten aquests prejudicis. A més la història està ambientada al sud dels Estats Units, un dels llocs on més conflictes racials existeixen i, sens dubte, un dels llocs on més es dóna aquest problema i on les seves conseqüències són pitjors.
Pel que fa als protagonistes, cada un representa una cosa. Derek, una vida destrossada per la influència dels seus éssers més propers; Danny, la recerca de la popularitat plasmada en el seu germà; el seu pare, la influència exercida sobre els seus fills; la seva mare, la impotència davant una família que s'ensorra; Cameron, l'interès i la manipulació cap a altres persones per dur a terme els seus plans; el bugader de la presó, un gran exemple a seguir ja que considera més important la persona en sí que la seva raça o religió; la novia de Derek, la poca personalitat i l'interès cap a la seva nuvi quan gràcies a ell podia ser popular.
De la pel·lícula podem treure de conclusió que l'odi cap a altres persones, que al cap i a la fi són iguals que nosaltres, no serveix per a res, sinó per destrossar la vida creant problemes innecessaris. I sobretot que la violència només genera violència i en alguns casos, per desgràcia, de manera excessiva.
La següent frase sintetitza bastant bé el missatge que intenta enviar aquest article: us recomano que la veieu perque és una pel·licula que fa reflexionar molt sobre la vida i les coses que ens envolten.

 

 

A l'inici                              Al número 12                         Al Número 0